© Wim Hendrix

© Wim Hendrix

© Wim Hendrix

Gruwelmoord Antwerpen: onderbuur hele nacht gegijzeld in appartement

In de choquerende moord van woensdagmiddag in de in de Graaf Van Hoornestraat op het Antwerpse Zuid troffen agenten de onderbuur van het slachtoffer aan. De 57-jarige man zat al sinds de nacht gekneveld in het appartement. Dat meldt het Antwerpse parket.

doro

De 37-jarige Dorina Stef uit Roemenië werd woensdag na een ruzie op gruwelijke wijze van het leven beroofd door haar ex-partner, een 38-jarige Roemeense man. Hij had haar in de halsstreek gestoken en vervolgens uit het raam geduwd van haar appartement op de derde verdieping.

Dat gebeurde voor de ogen van de intussen gearriveerde agenten. Nadat de dader een tijdlang op de richel van het appartement had gestaan met een bebloed mes in zijn hand, konden de speciale eenheden hem overmeesteren. De man had zich wel verschillende keren in de halsstreek gesneden. Hij werd naar het ziekenhuis overgebracht, maar zijn toestand is inmiddels stabiel. Deze ochtend werd de verdachte door de onderzoeksrechter aangehouden.

Bij het betreden van het appartement troffen de politiediensten woensdagmiddag nog een slachtoffer aan: de 57-jarige onderbuur van Dorina Stef die gekneveld was. De onderbuur was al sinds de nacht van dinsdag op woensdag gegijzeld. Dat meldt het Antwerpse parket donderdag. Het is nog niet duidelijk waarom de buurman gekneveld werd.

Ook over het motief van dader man kan het Antwerpse parket nog niets kwijt. Volgens een buurtbewoonster was het lang niet de eerste keer was dat het tot een ruzie kwam bij het koppel. “Hij verdacht de vrouw ervan dat ze een affaire had met een buurman. De politie is hier al vaker geweest.”