Man gooit lichaam vermoorde vrouw uit raam

Een 38-jarige man heeft woensdag in Antwerpen een 37-jarige vrouw op gruwelijke wijze om het leven gebracht. In een appartement op het Zuid sneed de man Dorina Stef de keel over en gooide haar uit het raam op de derde verdieping.

SaRe

Volgens buurtbewoners was de dader de vriend van het slachtoffer. Hij kreeg woensdagmiddag ruzie met Dorina Stef, die met haar zoontje uit een eerdere relatie in een appartement in de Graaf Van Hoornestraat woonde. Getuigen belden de politie, vier ploegen kwamen ter plaatse. Maar de agenten konden niets meer doen. De man had Dorina de keel overgesneden met een keukenmes en haar daarna uit het raam op de derde verdieping naar beneden gegooid.

Zoontje

Omdat de gewapende man zich in het appartement verschanste en het onduidelijk was of het zoontje zich nog op de plaats van de misdaad bevond, werden de speciale eenheden van de federale politie erbij geroepen. Dat is standaard bij een mogelijke gijzeling.

Tijdens de politieactie verscheen de dader op het balkon, zwaaide met het keukenmes en dreigde naar beneden te springen. Daarop sneed hij zichzelf in de hals. De politie kon hem echter overmeesteren. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht en daar later op de dag gearresteerd.

Zijn motief blijft onduidelijk. Volgens buurtbewoners verdacht hij de vrouw ervan een affaire te hebben.

Santo Gennaro, de grootvader van Dorina’s zoontje, is geschokt door de moord op Dorina. ‘Ik vang mijn kleinzoon op’, vertelt hij. ‘We kennen die man niet.’

Het parket komt vandaag/donderdag met een uitgebreide mededeling over de moord.