© Marleen Desmet

Agnetendal Peer neemt met 37 leerlingen deel aan triatlon Boxbergheide

Maar liefst 37 leerlingen en 3 leerkrachten van Agnetendal Peer hebben op woensdag 13 mei deelgenomen aan een triatlonwedstrijd voor scholen in het heuvelachtige Boxbergheide (Genk). Deze triatlon wordt jaarlijks georganiseerd door de Stichting Vlaamse Schoolssport (SVS).

Marleen Desmet

Agnetendal sprong al voor het tweede jaar op rij op de kar en vaardigde een volle bus gemotiveerde sporters af. Aangevuurd en uitgedaagd door hun leerkracht L. O. Erik Vanhove - zelf ook triatleet - dreven de meesten eerder op enthousiasme dan op voorbereiding. Maar dat kon de pret niet drukken.

Alle deelnemers kregen een pittig parcours voor de kiezen: 220 m zwemmen, 9 km fietsen en 2 km lopen. 35 moedige strijders bereikten de finish en voor twee van hen was zelfs een prachtige podiumplaats weggelegd: een 3de plaats voor Thijs Vandael (miniemen, jongens) en een 2de plaats voor Heleen Reumers (scholieren, meisjes). De resultaten zijn online te bekijken via http://kraftmanchronotiming.be/Uitslagen/2015 en dan doorklikken naar 'SVS scholentriatlon Genk'.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio