© *

Brussels restaurant maakt hamburger van noedels

Restaurant Umamido, dat deze week zijn vierde vestiging opent in Brussel, zet een opvallende hamburger op de kaart: de ramenburger met een broodje gemaakt van ramen, Japanse noedels.

tib

In de Verenigde Staten is de 'ramen burger' al langer een ding - Time Magazine noemde hem zelfs één van de zeventien meest invloedrijke hamburgers. Op 1 april werd hij, aanvankelijk als grapje, door Guy Quirynen van Umamido op de kaart gezet: het hamburgerbroodje werd vervangen door een kluwen van ramen, een schijfje huisbereid vlees, wasabimayonaise en een spiegeleitje. De aprilgrap sloeg aan bij de klanten en vanaf donderdag staat de burger tijdelijk opnieuw op de kaart in de restaurants in Antwerpen en Brussel.

Ramen zijn Japanse noedelsoepen op basis van tarwebloem, de bouillon is op basis van vlees of vis en krijgt verschillende toppings. In Japan zijn ze al langer populair en stilaan veroveren ze ook de Europese grootsteden. Het ramenrestaurant Umamido, dat al twee vestigingen in Antwerpen en één in Brussel heeft, opent donderdag een vierde vestiging in Brussel aan het Sint-Katelijneplein, waar de ramen burger op het menu zal staan. Ook in het restaurant in de Graaf van Egmontstraat in Antwerpen zal hij verkocht worden.

www.umamido.be

Niet te missen