© André Caubergs

© André Caubergs

© André Caubergs

© André Caubergs

© André Caubergs

© André Caubergs

Taekwondo Dongji sluit het seizoen af met knalprestaties

De jongens en meisjes van Taekwondo Dongji hebben de laatste 2 weken het wedstrijdseizoen schitterend afgesloten met superprestaties op 2 buitenlandse tornooien.

André Caubergs

Taekwondo Dongji heeft het seizoen op schitterende wijze afgesloten. Afgelopen weekend namen zij deel aan de Open Dutch Masters in Rotterdam, een zeer prestigieus tornooi met meer dan 800 taekwondoka's uit Groot-Brittannië, Nederland, Marokko, Wit-Rusland, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk, Noorwegen en België. Onder hen waren veel nationale kampioenen en top-teams. In dit indrukwekkende deelnemersveld zetten de 4 deelnemende leden van Taekwondo Dongji, voor wie het de eerste keer was dat zij aan een tornooi van dit niveau deelnamen een geweldige prestatie neer. Zowel Kevin Struys al Efe Aytar verloren nipt in de kwartfinale met respectievelijk een 2-1 en 1-0 en waren dus zeer dicht bij een regelrechte stunt. Mahmut Aytar strandde in de halve finale en moest zich pas in de verlenging gewonnen geven en mocht met brons huiswaarts keren. Thomas Boeykens zorgde voor een regelrechte sensatie en wist op zeer overtuigende wijze dit tornooi op zijn naam te schrijven. Alhoewel hij dit seizoen al 4 gouden medailles wist te bemachtigen op 5 tornooien.

Twee weken geleden nam de club uit Paal ookl deel aan het Internationale Kawarmala Jeugdtornooi in Best - Nederland. De zeer jonge 17-koppige wedstrijdploeg, die met de 6-jarige Heavensley Ortiz Romero zelfs de jongste deelnemer leverde aan dit prestigieuze tornooi, wist liefst 15 podiumplaatsen te bemachtigen en eindigde als beste Belgische club op een prachtige 8ste plaats in het clubklassement van de 46 deelnemende clubs uit verschillende landen.

Goud was er voor Efe Aytar, Tibo Luyten, en Mahmut Aytar.Zilver voor Sam Wittevrouw, Heavensley Ortiz Romero, Annette Corthouts, Thomas Boeykens en Lindsey Swinnen.Brons voor Nathan Aerts, Pieter Wijckmans, Ruben Cuypers, Lore Cuypers, Gaëlle Aerts en Eline Swinnen.

Volgens voorzitter Theo Giesberts is het succes van de wedstrijdploeg vooral te danken aan de goede teamsfeer. "De geweldige prestaties op de diverse tornooien van onze jeugd was eigenlijk wel te verwachten. Onze sporters trainen driemaal per week onder leiding van onze clubtrainers die de klappen van de zweep kennen en volgen ook regelmatig stages bij nationale en internationale toptrainers op de maandelijkse trainingen van Taekwondobond Vlaanderen. Plezier komt bij ons altijd op de eerste plaats. Dit in combinatie met de nodige discipline en doorzettingsvermogen."

"Ook een dikke pluim aan de ouders die zeker hun steentje hebben bijgedragen aan dit succes. Door hun inzet op de verschillende activiteiten hebben we de broodnodige financiële middelen kunnen vergaren om de trainingsmaterialen aan te schaffen die nodig waren om onze atleten op een hoger niveau te krijgen. Zo hebben wij bijvoorbeeld de aanschaf kunnen realiseren van borstbescherming met elektronische sensoren en de bijbehorende software en tablet's die de club een slordige 3.500 euro gekost hebben. Hierdoor waren wij in staat de traptechnieken beter te analyseren en bij te sturen."


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio