© CNN

Deze moeder dacht dat ze 41 jaar geleden baby verloor na bevalling

Ze spreken allebei een andere taal, maar voor de emotionele hereniging tussen de 41-jarige Travis Tolliver en zijn biologische moeder waren geen woorden nodig. Tolliver werd 41 jaar geleden kort na zijn geboorte in een ziekenhuis in Chili weggehaald bij zijn moeder en verkocht aan een Amerikaans gezin. Via het internet kwam Tolliver haar 41 jaar later alsnog op het spoor. Dit weekend kon hij voor het eerst zijn biologische moeder Nelly Reyes in zijn armen sluiten.

skn

Hartafwijking

Reyes kreeg op 19-jarige leeftijd te horen dat haar pasgeboren baby aan een hartafwijking leed en niet meer lang te leven had. Een paar uur later kreeg Reyes te horen dat haar zoontje Travis was overleden. Hoewel ze haar zoontje niet meer te zien kreeg en ze nooit een overlijdensakte heeft ontvangen, ging Reyes er vanuit dat dood was. Reyes bleef de komende veertig jaar met veel verdriet en vragen achter.

Verkocht

Haar zoon Travis bleek helemaal niet gestorven te zijn. Hij werd kort na zijn geboorte door een onbekend iemand meegenomen uit het ziekenhuis en verkocht aan een gezin in Tacoma in Washington. De familie waar Travis terechtkwam wist niets af van wat er zich had afgespeeld in het Chileense ziekenhuis. Zij dachten dat zijn biologische ouders hem hadden achtergelaten.

Zoektocht

Vanaf zijn twintigste ging Travis Tolliver op zoek naar zijn biologische ouders. Maar die zoektocht leverde nooit succes op. Althans tot vorig jaar. Toen kwam de zoektocht van Travis in een stroomversnelling. Hij kwam erachter dat er in de jaren ‘60, ‘70 en ‘80 van de vorige eeuw veel baby’s in Chili werden gestolen van ongehuwde moeders. Veel van die baby’s werden doorverkocht. Travis zette alles op alles om zijn biologische moeder te vinden.

Gevonden

Travis contacteerde een instantie die geadopteerde kinderen helpt om hun familie terug te vinden. Binnen enkele weken spoorde die instantie zijn moeder op. Een DNA-test gaf definitief uitsluitsel. Travis vertrok onmiddellijk naar zijn biologische moeder in Chili voor een ontmoeting.

De 61-jarige Reyes stond haar zoon samen met een kleindochter en een kleinzoon op te wachten op Arturo Merino Benitez International Airport in Santiago. Toen haar zoon na 41 jaar uiteindelijk voor haar stond, volgde een innige omhelzing. ‘Ik ga hem elke dag dat ik kan knuffelen. Ik hou zoveel van hem’, zei de dolgelukkige Reyes aan de Amerikaanse nieuwszender CNN.