© ToRo

Politie werkt aan robotfoto van mogelijke paardenbeul

Nadat vrijdag een merrie gruwelijk mishandeld is in Zonhoven, is zaterdagnacht een verdachte man opgemerkt vlakbij een paardenweide in dezelfde gemeente. De politie werkt aan een robotfoto. Intussen gaat het beter met Quintah, de merrie die vrijdag verwond werd. ‘Ze toont minder vertrouwen in mensen, maar haar verwondingen genezen goed’, zegt eigenaar Debora Moscatiello.

ToRo

Sinds 2009 komen er herhaaldelijk meldingen binnen van ernstige gevallen van paardenmishandeling in Limburg. Of dezelfde dader verantwoordelijk is voor al die feiten, is tot vandaag niet duidelijk. Zaterdag is wel een verdachte man gesignaleerd in Zonhoven, die mogelijk iets te maken heeft met de verminking van een merrie een dag eerder in de gemeente. De verdachte hield zich zaterdagochtend rond drie uur op in de buurt van een paardenweide, dichtbij de Kleine Hellekensstraat.

De lange, magere man verplaatste zich volgens een getuige op een fiets, en had een lange stok vast. Op basis van de ‘behoorlijke beschrijving’ van de getuige probeert de politie nu een robotfoto samen te stellen, die mogelijk bruikbaar is voor het onderzoek naar de paardenbeul. Vrijdag werd trouwens ook een verdachte wagen opgemerkt op een afgelegen bospad in dezelfde buurt. Een alerte getuige kon een deel van de nummerplaat onthouden. Verder onderzoek moet uitwijzen of ook dat een bruikbare tip oplevert.

U leest het volledige verhaal vandaag in Het Belang van Limburg.

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio