© Fv

Wielrennenjunioren Nationscup in Morbihan

Ghys en Philipsen geven visitekaartje af

Zowel Robbe Ghys als Jasper Philipsen deden het, als lid van de nationale ploeg, erg goed in de Franse tweedaagse Trophée Morbihan, een wedstrijd tellend voor de Nations Cup.

frva

De zaterdagrit werd gewonnen door de Deen Mikkel Honoré, voor zijn ploegmaat Charming. Het duo had een voorsprong van 14 seconden op een spurtend peloton. De Rus Rostovitsev werd derde, Robbe Ghys uiteindelijk knap vijfde.

Zondagmorgen stond er een tijdrit van 7 km op het programma. Daarin toonde nationaal tijdritkampioen Jasper Philipsen met een vijfde plaats dat hij in deze discipline ook internationaal top is. Robbe Ghys klokte af met een twaalfde tijd.

Massasprint

In de slotrit ging Jasper Philipsen tot twee keer toe mee in een ontsnapping. Maar uiteindelijk bleef het ganse pak samen. Philipsen spurtte zich in de massasprint naar een tweede plaats. Nadat hij vorig jaar als nieuweling internationaal hoge ogen gooide in Denemarken (Himmelfarttour) en Oostenrijk (Jugendtour), kan hij ook als eerstejaars junior zijn status bevestigen. Ook Robbe Ghys reed een knappe sprint en werd vijfde. In het eindklassement werden Philipsen en Ghys vijfde en negende.