© PHOTOPRESS.BE

Jaroslac Kulhavy wint eerste Wereldbeker mountainbike

Jaroslav Kulhavy heeft zondag in het Tsjechische Nove Mesto de eerste Wereldbeker mountainbike van het nieuwe seizoen op zijn naam geschreven. De Tsjech soleerde naar de zege, voor de Zwitser Nino Schurter en de Franse wereldkampioen Julien Absalon. Bart De Vocht werd in zijn eerste wereldbekerwedstrijd bij de profs eerste Belg op een zeventiende plaats.

Kevin Van Hoovels, de voorbije dagen sukkelend met buikgriep, reed de wedstrijd niet uit, net zoals Jonas De Backer. Jeff Luyten werd 30e, Ruben Scheire 33e, Tom Meeusen 40e, Sébastien Carabin 71e en Jorgen Flion 107e.

Bij de vrouwen ging de zege naar de Zwitserse Jolanda Neff, voor de Noorse Gunn-Rita Dahle en de Française Pauline Ferrand-Prévot, wereldkampioene op de weg en in het veld. Githa Michiels kende een slechte start en kwam nooit in de wedstrijd terug. Ze zou als 22e finishen.

Bij de beloften haalde Jens Schuermans, ondanks de ontwrichte pink die hij opliep in de verkenning zaterdag, nog een tiende plaats. Didier Bats werd veertiende. De zege ging naar Lars Forster.