Eerste communie gevierd in Eisden-dorp

Print
Eerste communie gevierd in Eisden-dorp

Foto: Anne-Liese Brabants

Eisden

Maasmechelen - Op Hemelvaartsdag - donderdag 14 mei - werd in de parochie Sint-Willibrordus in Eisden-dorp de Eerste Communie gevierd.

Onder begeleiding van de Harmonie Vrij Vooruit vertrokken de eerste communicanten om 10.15 uur vanaf de Parochiale School op de Langstraat, naar de kerk. De muzikanten zetten hun beste beentje voor en speelden opgewekte marsmuziek. Deze blijde tonen brachten iedereen in de juiste, blije, maar toch serene stemming om er een feestelijke gezinsviering van te maken. Vele mensen waren zichtbaar gelukkig de plaatselijke harmonie te zien uittrekken. Zij maken ook deel uit van onze parochiegemeenschap.

De kindjes legden samen met hun ouders, al een hele weg af, gedurende het afgelopen jaar. Zij gingen de Eerste-Communie-Weg. Er waren gezinsvieringen, voorbereidende vergaderingen, ouderavonden, fijne activiteiten, opdrachten met de kinderbijbel, enz. Zo leerden ze Jezus beter kennen en waren op Hemelvaart klaar om voor de eerste keer eucharistie te vieren, voor de eerste keer te communie te gaan.

Bij aanvang van de eucharistieviering kregen de 25 kinderen die hun eerste communie deden, een hartelijk welkom. Gedurende de dienst had ieder kind een kleine taak: iets lezen of offergaven aanbrengen. Verder onthouden we het moment dat de kinderen vergezeld van ouders, broers, zussen en grootouders te communie kwamen. Daarna gingen de 25 communicantjes samen met een leerkracht even bidden rond een kaars. Ze werden stil, dankten Jezus op deze belangrijke dag, en vroegen om een goede vriend te blijven. Ondertussen was er begeleidend orgelspel en zong het zangkoor stemmige communieliederen. Ook het slotlied op de trappen vooraan in de kerk zal veel mensen bijblijven.

We danken de kinderen en ouders, de voorganger, de dirigent, de organist, het zangkoor, de harmonie Vrij Vooruit, parochiale medewerkers, leerkrachten, foto Clement en allen die meehielpen om er een fijne en vreugdevolle viering van te maken. Nogmaals proficiat aan de communicantjes en hun familie.

Hier de namen van de Communicanten: Elazar AIPASSA, Louise AIPASSA, Azia ALAIMO, Julie BOLLEN, Dries BUELENS, Elida CAFARO, Aleandro CAMPANELLA, Chiara CANNOVA, Lyano CIRINO, Tristan JEUNEN, Matizze KLEYNEN, Dylan LANGERS, Eliana MAIAROTA, Ilenia MINGOIA, Elise NEVEN, Thibo PETERS, Cynthia SALDEN, Jelle SALDEN, Senna STEFANI, Kasper THIJS, Marjolein THORA, Mareline TIMMERS, Mirte VANWELSENAERS, Siria VENTRIGLIA, Ruben VERHEYEN, Denzel VRANKEN.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio