© Serge Minten

Bedrijf slachtoffer van hackers internetbankieren: ‘80.000 euro van onze rekening’

Cybercriminelen hebben grote sommen geld afgehaald van klanten van Isabel, een systeem voor internetbankieren voor bedrijven en zelfstandigen dat samenwerkt met de grootbanken in ons land. Eén van de slachtoffers is het metaalverwerkend bedrijf Breetec uit As. “Eind vorige maand is er meer dan 80.000 euro van onze rekening gehaald”, zegt medezaakvoerder Koen Beckers. De parketten van Brussel en Veurne zijn een onderzoek gestart.

HDB

Gisteren raakte bekend dat hackers erin geslaagd zijn om geld af te halen van de rekening van verschillende Isabel-klanten: het banksysteem voor bedrijven, dat in ons land door 35.000 bedrijven en zelfstandigen gebruikt wordt om betalingen via het internet te doen.

Eén van de slachtoffers is familiebedrijf Breetec uit As. Eind april verdween er meer dan 80.000 euro van hun rekening. “Mijn zus Sandra was betalingen aan het uitvoeren via Isabel”, vertelt medezaakvoerder Koen Beckers. “Enkele dagen later zag ik op het rekeninguittreksel dat er iets meer dan 80.000 euro in één keer gestort was aan een bestemmeling in Dubai. Het viel op, omdat dat voor ons bedrijf een serieus bedrag is, niet alledaags. Mijn zus bleek die betaling niet gedaan te hebben.”

Hoe het misdrijf is kunnen gebeuren leest u dit weekend in Het Belang van Limburg.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer