Wie is Loïc Nottet?

Print
Wie is Loïc Nottet?

Foto: Archief

Loïc Nottet heeft zich dinsdagavond geplaatst voor de finale van het Eurovisiesongfestival in Wenen, aanstaande zaterdag. Tijd dus om meer te weten te komen over de Waalse zanger die ons land zal vertegenwoordigen.

Loïc Nottet woont in Courcelles, in de provincie Henegouwen. Dat is overigens dezelfde woonplaats als Axel Hirsoux, die vorig jaar aan het Eurovisiesongfestival deelnam. Toen Loïc tien jaar was, schreven zijn ouders hem in in een dansschool, waardoor hij naast goed kan zingen ook geweldig kan dansen. Loïc is een grote fan van Sia. Hij vindt het fantastisch wat ze doet en haar muziek spreekt hem echt aan.

Loïc raakte in 2014 bekend dankzij zijn deelname aan The Voice Belgique, de Waalse tegenhanger van The Voice. Hij eindigde tweede in de finale. Na de wedstrijd tekende Loïc een platencontract met Sony Belgium. Loïc is al de derde Belgische inzending voor het Eurovisiesongfestival die deelnam aan The Voice Belgique, na Roberto Bellarosa (2013) en Axel Hirsoux (2014).

'Rhythm Inside' is door Loïc zelf gecomponeerd. De tekst van het liedje werd geschreven door Beverly Jo Scott, zijn begeleider tijdens The Voice Belgique. Daarnaast hielp de 19-jarige ook mee aan de choreografie, zijn outfit en de visuele effecten van het optreden.

Loïc Nottet - Chandelier (Cover Sia)

Loïc Nottet - Rhythm Inside (eerste halve finale Eurovisiesongfestival)