Dit wordt de winnaar van Eurosong 2015 (volgens homoseksuelen)

Print

Måns Zelmerlöw Foto: EPA

Als het van de kijkers van de Vlaamse en Nederlandse gay televisiezender OUTtv afhangt, is dit de winnaar van het Eurovisiesongfestival: Måns Zelmerlöw. Het Zweedse sekssymbool kwam als triomfator uit een onlinepoll van de tv-zender. ‘Heroes’ haalde het nipt van Australië, Italië en... België!

De kijkers van OUTtv hebben een neus voor talent. Zo won Loreen drie jaar geleden de OUTmusic Award, en niet veel later won de Zweedse met het nummer ‘Euphoria’ het Eurovisiesongfestival.

“Dit jaar is het de zesde keer dat OUTtv deze poll organiseert”, vertelt Marc Putman, CEO van OUTtv Europe. “Elk jaar stemmen honderden Nederlanders en Vlamingen op hun favoriet. De winnaar van de OUTmusic Award heeft altijd de top 3-positie behaald in de uiteindelijke finale van het Eurovisiesongfestival. We kunnen dus stellen dat homo’s best goede voorspellers zijn als het om het songfestival gaat”, aldus Putman, die de trofee zelf heeft overhandigd aan Måns Zelmerlöw.

Oh ja: Zelmerlöw treedt pas donderdag aan in de halve finales en vormt in eerste instantie dus nog geen bedreiging voor onze Loïc Nottet, die dinsdagavond aan de beurt komt.