© rr

Anonymous: 'Wij hebben de website van de Senaat gehackt'

De website van de Senaat was maandagochtend enkele uren onbeschikbaar. Le Soir meldt dat hackerscollectief Anonymous via Twitter daarvoor de verantwoordelijkheid heeft opgeëist.

Simon De Vriendt

'We bestuderen of het om een technisch probleem of een hacking ging', aldus voorzitster Christine Defraigne. Als het wel degelijk om een kwaadwillige daad ging, zal dat gevolgen hebben, zegt de voorzitster. 'Hacking is strafbaar. Het federaal parket en de Staatsveiligheid zijn op de hoogte', stelt ze.

'Wie de website wilde bezoeken kreeg een foutmelding', verduidelijkt de persdienst van de Senaat. 'Zodra er iets mis is gaat de site in veiligheidsmodus, zodat er geen virussen kunnen binnendringen. Er was dus ook geen boodschap te zien, zoals bij eerdere hackings van Anonymous. Waarmee ik niet wil zeggen dat we al uitgaan van een hacking. Het kan ook gewoon een technisch probleem zijn geweest, daarna kan iedereen op Twitter gemakkelijk kan beweren dat hij de site gehackt heeft. Maar of dat echt zo was, zijn we nu aan het onderzoeken.'

Om 9:30 uur maandagochtend was de website opnieuw online. Op de site van de Senaat kan je verslagen van de parlementaire zittingen nalezen, wetgevende documenten raadplegen, of de infofiches van de senatoren bekijken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer