Limbolink

© Archief

Fields of the Nephilim over Eurorock: "Niets was in orde"

De Engelse rockband Fields of the Nephilim heeft op Facebook een uitleg gepost waarom ze hebben besloten om gisteren niet op Eurorock in Neerpelt te spelen. "De instrumenten die we hadden besteld, stonden niet klaar, we kregen niets te eten én op de koop toe lieten ze weten dat er geen gage zou betaald worden."

ML

"We kwam voor deze show van Engelend met gehuurde bussen inclusief chauffeur," post de band op hun Facebookpagina. "Tijdens die rit stonden we voortdurend in contact met de productie van het festival, maar ze lieten geen woord vallen over de situatie op het festivalterrein. Pas toen we aankwamen aan het festivalterrein vertelden ze ons dat er een 'situatie' was."

"Al snel bleek het om iets meer dan een 'situatie' te gaan. Er waren geen instrumenten omdat de organisatie er niet voor betaald had. Aan onze technische vereisten was compleet niet voldaan. En hoewel we al tien uur onderweg waren, was er geen catering voorzien. Tot overmaat van ramp kregen we te horen dat we niet betaald zouden worden. We hadden geen ander alternatief dan ons terug te trekken in ons hotel. Zaken buiten onze wil om zorgden er voor dat we geen fatsoenlijke show konden spelen. We excuseren ons bij de teleurgestelde fans. Wij zijn even teleurgesteld."