Louis Talpe stopt als Mega Toby

Print
Louis Talpe stopt als Mega Toby

Louis Talpe (33) zal niet te zien zijn in de nieuwe Studio 100-film ‘Mega Mindy Versus Rox’. De acteur stopt als agent Toby en superheld Mega Toby, omdat hij zijn carrière een andere wending wil geven. Of Studio 100 een vervanger gaat zoeken voor Mega Toby, staat nog niet vast. Mega Mindy gaat sowieso door.

Sinds 2006, toen de kinderreeks ‘Mega Mindy’ begon, speelde Talpe de rol van agent Toby, de knappe politieman op wie Mieke (Free Souffriau) verliefd is. In noodgevallen stond hij Miekes alter ego Mega Mindy bij als Mega Toby. Naast de talloze afleveringen van ‘Mega Mindy’ speelde Talpe ook mee in drie films maar in de vierde zal hij er niet meer bij zijn.

Louis Talpe benadrukt dat hij Mega Toby altijd graag gespeeld heeft, maar dat het na al die jaren tijd is voor iets anders. “Voor alle duidelijkheid: er is geen conflict met Studio 100, onze verstandhouding is nog altijd uitstekend. Maar Mega Toby past gewoon niet meer in mijn plannen. Het is echt tijd om die rol los te laten. Ik krijg zoveel reacties op mijn rol in de serie ‘Spitsbroers’ op VTM dat dit de goede beslissing is. Ik zal Mega Mindy missen, maar de knoop is doorgehakt.”

Het afhaken van Louis Talpe brengt het voortbestaan van ‘Mega Mindy’ niet in gevaar, zegt Leen Blijweert van Studio 100. “Wat er met de rol van Toby gebeurt, is nog niet duidelijk. We zullen bekijken hoe en of we de rol zullen invullen. Alle mogelijkheden liggen nog open.”