© Diane Pannemans

© Diane Pannemans

© Diane Pannemans

© Diane Pannemans

© Diane Pannemans

© Diane Pannemans

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

170 oud-leerlingen op reünie van lagere school Lanklaar

Een jaar geleden, mei 2014, werden plannen gemaakt om een grote reünie met de leerlingen van de lagere school van Lanklaar te organiseren. Rik Claes, Carine Dirkx, Jan Boonen en Diane Pannemans staken de koppen bij elkaar om een grootse reünie te organiseren. Op 1 mei was het zo ver.

Diane Pannemans

We zochten naar leerlingen geboren tussen 1960 en 1970. Al gauw bleek dat ook oud-leerlingen die ouder en jonger waren graag erbij wilden zijn. De zoektocht naar namen, adressen en email-adressen ging vrij moeizaam. Een facebookpagina werd opgericht, meerdere oproepen via Het Belang van Limburg werden geplaatst en vele telefoontjes werden gedaan naar leerkrachten, ouders en oud-leerlingen.

Eén jaar later kunnen we stellen dat we erin geslaagd zijn om de meerderheid van onze klasgenoten te bereiken. Lang hebben we uitgekeken naar deze dag. Hoe zou men reageren? Hoeveel mensen komen er op af? En het was onmiddellijk 'top'. Zodra de eerste oud-leerlingen binnenkwamen was de trend gezet. Iedereen was enthousiast om erbij te zijn. Er heerste een geweldige sfeer en ook veel emotionele momenten. Vrienden vlogen elkaar om de nek, lieten meerdere traantjes vloeien, … kortom het was gewoon geweldig om te zien. De meesten konden zich de vraag stellen: is het nu 35, 40 of 45 jaar geleden dat we mekaar hebben gezien? Iedereen had in de lagere school van Lanklaar als kind geleerd en gespeeld, met vallen en opstaan. En nu stond iedereen hier zoveel jaren later… ieder met zijn eigen verhaal.

Uiteindelijk mochten we 170 oud-leerlingen ontvangen in de oude refter van de lagere meisjesschool. Na onze oproep om vooraf zo veel mogelijk foto’s te bezorgen, konden we een mooie presentatie laten zien met oude klasfoto’s en communiefoto’s. Mooie beelden om te bekijken. De namiddag vloog voorbij. Ook de aanwezige oud-leerkrachten hadden de kans om met hun oud-leerlingen verhalen op te halen.

Langs deze weg willen we iedereen bedanken die erbij was op deze schitterende dag. Je aanwezigheid was belangrijk om deze namiddag te laten slagen. De reacties waren allemaal heel positief. Dit heeft ons als organisatoren ook een heel goed gevoel gegeven. Daar hebben we een jaar lang voor gewerkt en het heeft geloond. Velen vragen al voor een vervolg hierop en wie weet, over enkele jaren kunnen we dit misschien herhalen .Aan alle aanwezigen nogmaals een “dank je wel” omdat jij erbij was.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio