© Archief

Energiewaakhond trekt ten strijde tegen leveranciers die tarieven continu veranderen

Energiewaakhond Creg is van plan op te treden tegen bepaalde energieleveranciers die prijsvergelijkingen moeilijk maken door hun tariefformules voortdurend te veranderen. Dat heeft een woordvoerster dinsdag bekendgemaakt. Namen noemen deed ze niet, maar volgens haar zit het ‘bij sommige leveranciers echt in het DNA’.

aro

‘Sommige leveranciers komen elke maand met een nieuwe prijsformule, en daar heeft de Creg het mee gehad. ‘Een product krijgt dan plots andere kenmerken of een andere prijs. Heel verwarrend’, klonk het dinsdag bij woordvoerster Annemarie De Vreese.

Naast de ‘verwarrende prijszetting’ wil de Creg overigens ook de praktijk van de zogenoemde ‘slapende producten’ aanpakken. Daarbij zet een leverancier een heel interessant product in de markt, waarop een aantal klanten intekent. Vervolgens gaat men het dan niet meer aanbieden, waardoor de klant zijn product ook niet meer terugvindt in de prijsvergelijking van de Vreg, de regionale energieregulator.

Eerder dinsdag raakte al bekend dat er op de Vlaamse energiemarkt nog altijd nieuwe gas- en elektricteitsleveranciers bijkomen. Omdat zij de prijzen drukken, blijft het dus interessant om van energieleverancier te wisselen.