© Photo News

Andy Murray komt woensdag wel degelijk in actie in Rome

Andy Murray zal woensdag wel degelijk het court opkomen voor zijn wedstrijd van de tweede ronde in het Masters 1.000 van Rome (3.288.530 euro). Dat deelde zijn manager Matt Gentry dinsdag mee. De 27-jarige Schot heeft er een drukke periode opzitten en overwoog een rustpauze in te lassen. Hij trok na zijn zege in Madrid wel naar Rome, maar stelde de beslissing om er ook daadwerkelijk te spelen zo lang mogelijk uit. Uiteindelijk bleek de competitiedrang dan toch groter dan de vermoeidheid.

Murray won vorige week maandag het graveltoernooi van München en zondag dat van Madrid. Hij speelde zo negen wedstrijden op elf dagen tijd. ‘Toen we de planning opmaakten voor het gravelseizoen, deden we dat op basis van mijn prestaties van de voorbije jaren, maar ik speelde nooit eerder zo goed op gravel. We hadden niet verwacht dat ik zoveel wedstrijden zou spelen’, verklaarde Murray. ‘Met grote toernooien als Roland-Garros en Wimbledon voor de deur, is het van belang niet te snel opgebrand te zijn, maar anderzijds kan ik in de voorbereiding op die toernooien ook wel wat wedstrijden op zeeniveau gebruiken.’

Murray bevestigde ook nog dat hij vanaf Wimbledon tot mogelijk het einde van het seizoen uitsluitend met de Zweed Jonas Bjorkman als coach zal werken. De Schot wordt sinds juni 2014 gecoacht door Amelie Mauresmo, maar de Française verwacht in augustus een eerste kind. Bjorkman kwam in maart bij het team om Mauresmo te assisteren.

Na de Serviër Novak Djokovic (ATP-1) en de Zwitser Roger Federer (ATP-2) is Murray derde reekshoofd op het graveltoernooi van Rome. In de eerste ronde was hij vrij, in de tweede is de Fransman Jeremy Chardy (ATP-38) zijn tegenstander.