© Borgerhoff

Alle grafzerken van Genk online op te zoeken

Het stadsbestuur van Genk heeft de vier begraafplaatsen van de stad graf per graf digitaal geïnventariseerd. Via een website zal iedereen voortaan op naam, geboortejaar of sterfdatum kunnen opzoeken waar zijn dierbare precies begraven ligt. Dat maakte het stadsbestuur dinsdag bekend.

BeLga

Als onderdeel van de opwaardering die het stadsbestuur heeft gegeven door de kerkhoven om te vormen tot parkbegraafplaatsen, is ook het digitaal beheer ervan uitgewerkt. De koppeling aan het lokale GIS (Geografisch Informatie Systeem) bevordert de administratieve samenwerking tussen de betrokken stadsdiensten (Bevolking, Technische Dienst,...) maar zal ook voor opzoekingswerk ter beschikking worden gesteld aan de bevolking. Iedereen die dat wenst zal op een totale oppervlakte van 13 hectare kunnen zoeken waar de overledenen precies begraven zijn.

“In 2011 hebben onze diensten dit enorme werk van de volledige inventarisatie aangevat”, zegt schepen Guido Vandebrouck. “Ze hebben met veel geduld elk graf en elke concessie in kaart gebracht en de geografische met de administratieve gegevens in lijn gebracht. Een waar huzarenstukje, waardoor nu nagenoeg elke overledene en elk graf in Genk gevonden kan worden. Zeer binnenkort ontsluiten we deze databank via de website van de stad voor elke burger die een overledene of een graf wenst op te zoeken. Men kan zoeken op naam al dan niet gecombineerd met geboortejaar en sterfdatum. Een handige service voor heel wat mensen die nu vaak een moeilijke zoektocht moeten ondernemen.”

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio