© Kms

Van de Voorde moet verstek geven voor World League Volley

De Belgische nationale mannenvolleyploeg kan tijdens de World League geen beroep doen op middenman Simon Van de Voorde. De speler van het Italiaanse Latina liep tijdens een training bij zijn club een enkelblessure op en moest bijgevolg onder het mes. Dat maakte de Belgische volleybond dinsdag bekend.

‘Mijn allereerste zware blessure uit mijn carrière, net toen mijn ploeg in Italië kwart- en halve finales van de play-offs ging spelen’, vertelde Van de Voorde. ‘Ik mag momenteel nog maar met tien procent van mijn lichaamsgewicht op die enkel steunen en het is afwachten hoelang de volledige revalidatie zal duren. Vermoedelijk komen de wedstrijden om de World League voor mij nog te vroeg en dus richt ik mij op deelname aan het EK half oktober in Bulgarije. Alles wat vroeger komt, is meegenomen. Bij mijn club Latina ben ik einde contract. Ook voor een mogelijke toekomstige club is het daarom van belang dat ik eerst volledig hersteld ben en dat zou ik graag op het EK willen tonen.’

De Red Dragons spelen komend weekend nog twee oefenwedstrijden tegen Frankrijk vooraleer ze aan hun campagne in groep 2 van de World League beginnen. In poule E nemen ze het daarin op tegen Finland, Nederland en Portugal. Op 23 en 24 mei spelen ze hun eerste wedstrijden in en tegen Finland.