© Archief

Ex-wielrenner voor de rechter door deal met behulpzame Nederlander

Gewezen wielrenner Sergej Ivanov moest zich dinsdag voor de politierechtbank van Maaseik verantwoorden voor het niet-verzekerd transport van bouwmateriaal.

De Rus Sergej Ivanov (40), die in Diest woont, was een succesvol wielrenner met onder meer winst in de klassieker Amstel Gold Race (2009) en twee ritzeges in de Ronde van Frankrijk (2001 en 2009). Drie jaar geleden stopte hij met koersen en bouwde hij een prestigieuze fietsenwinkel uit in Scherpenheuvel.

Tijdens verbouwingen werd hij gecontacteerd door een Nederlandse fan die woont aan de voet van de Cauberg, de beslissende slotklim van de Amstel Gold Race in Valkenburg. Ooit had de man Ivanov op training geholpen bij het plakken van een tube. Hij kon bakstenen aan inkoopprijs leveren. De zakenman Ivanov had daar wel oren naar en trok naar Nederland met een camionette met aanhangwagen. Op terugweg werd hij in Limburg aan de kant gezet door de wegpolitie. De bestelwagen bleek niet verzekerd te zijn en bestuurder Ivanov kon geen geldig keuringsbewijs voorleggen. De nummerplaat kwam niet overeen met die van het inschrijvingsbewijs. Ivanov beschikte ook niet over het juiste rijbewijs voor de vracht die hij vervoerde.

Het openbaar ministerie vroeg om een passende geldboete en een rijverbod, zonder specificaties. Vonnis op 26 mei.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio