Patrick Vandebosch Belgisch kampioen M45 op 10.000 meter

Met goud op de Belgische en Limburgse veldloopkampioenschappen, zilver op het Vlaams crosskampioenschap en winnaar van de LCC-veldloop criterium, waarin Patrick alle manches bij de M45 won, werd hij nu met brio Belgisch kampioen 10.000 m in Heusden-Zolder.

Gilbert SIMAL

Voor Patrick Vandebosch, uit Hoeselt, lid van Atletiekclub ADD en het GS Running Team, was het veldloopseizoen 2014-2015 een topseizoen! Met een rits aan titels en overwinningen beleefde Patrick een bijzonder geslaagde en schitterend veldloopseizoen. Het was zonder twijfel zijn beste seizoen ooit. Hij werd winnaar van het Limburgs Crosscriterium Masters M45: niet alleen won hij 9 maal in zijn categorie, maar behaalde hij ook 9 maal het algemeen podium bij de Masters alle categorieën. Hij behaalde ook goud op de Belgische en Limburgse veldloopkampioenschappen en zilver op het Vlaams crosskampioenschap.

Lopen is voor hem ook een deel van zijn familieleven: zijn kinderen Robbe en Zoé zijn ook met atletiek en veldloop bezig, alsook aangesloten bij een triathlonclub, terwijl mama Heidi (gewezen spurter) voor de “logistiek” moet zorgen. Na het succesvolle cross seizoen stelde Patrick een nieuw groot doel: voluit gaan voor het podium van het Belgisch Kampioenschap 10.000m piste .

Na een rustperiode van 2 weken begon hij opnieuw te trainen met zijn doel als motivatie. Op 2 mei 2015 startte hij op de piste te Heusden-Zolder op de 10.000 m van het Belgisch Kampioenschap. De eerste 4 km liep hij in een groepje van 6 man met zijn voornaamste concurrenten. Maar voor hem kon het tempo sneller. Hij plaatste op het juiste moment een versnelling. Aangemoedigd door zijn zoon Robbe en coach Gilbert wist hij het stevige looptempo aan te houden waardoor de concurrenten in achtervolging moesten. Patrick behaalde de overwinning en werd Belgisch kampioen 10.000m M45 in een schitterende tijd van 33’22”43. Hiermede verbeterde hij eveneens het ADD clubrecord dat bijna 30 jaar stand hield (Marcel Vandersmissen: 34’00”62 in 1986).

Al deze titels nemen ze hem nooit meer af en dat geeft hem een uniek gevoel. Voor Patrick is lopen heel erg genieten. Het plezier spat er gewoon vanaf. En dat merk je ook als je hem ziet lopen tijdens zijn trainingen en wedstrijden. Hij luister goed naar zijn lichaam, traint vooral op gevoel, let goed op zijn eten, eet veel fruit en groenten, weinig rood vlees. Wat niet wil zeggen dat hij geen bier of wijn drink en af en toe van het goede leven geniet.Hopelijk zal de rest van het zomerseizoen even belovend zijn. Dit is het minste dat zijn vrienden van het GS Running Team hem wensen.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio