© Spooren S

© Spooren S

thumbnail: null
thumbnail: null

Pupillen Sporting Nelo missen Vlaamse finale

Zondag speelden de pupillen hun eindronde in Mechelen (bij Welta in Bonheiden). Sporting Nelo zat in een poule met Lokeren en Putte/Haacht. De ploeg van Haacht had inmiddels hun eerste wedstrijd verloren, dus aan Nelo om de eerste wedstrijd van de dag tegen Haacht te winnen, en Haacht al definitef uit te tellen.

Spooren S

In deze eerste wedstrijd (van 20') werd zeker 6 keer de paal of lat geraakt, het leek er op dat het niet meezat. Nelo behield de hele wedstrijd toch een kleine voorsprong, het werd op het einde echter nog spannend toen Putte eerst op 7-6, daarna 8-7 en zelfs 8-8 kwam. Uiteindelijk werd afgefloten met een 10-8 overwinning. Met deze overwinning was Nelo al zeker van een kruisfinale.

Eerst nog de poulewedstrijd tegen Lokeren afwerken, wie winnaar werd, zou eerste van zijn poule worden. Lokeren had een goede linkshandige sterke opbouwer, dat wisten we nog van het Initia tornooi, opletten geblazen dus! Met 3 gekwetsten werd er gekozen om Michiel nu te sparen voor de kruisfinale. De linkshandige nummer 15 was goed bij schot en zou 7x scoren.In het begin blijkbaar een akkefietje waarbij Karel bedreigd werd om zijn tanden uit te kloppen... Karel zou zich vandaag echter niet van de wijs laten brengen. Al bij al zeer gelijkopgaand spel, waarbij de 2x 2' tijdstraffen ons iets meer pijn deden, en Lokeren dat vanaf minuut 14 een voorsprong nam. Ondanks de verbetenheid slaagde Nelo er niet meer in de kloof te dichten. Met een 10-13 eindstand aan het laatste fluitsignaal.

Dan de kruisfinale, als tweede dus tegen de winnaar van de andere poule, Uilenspiegel. Ook Uilenspiegel beschikte over een vooral sterke bak, die zou 13 van de 25 doelpunten maken! Een in het begin duidelijk sterker Uilenspiegel, nam met een 8-3 na 10' een verschroeiende start, het zou dus nog moeilijk worden ... Uiteindelijk werd er gerust met een 11-6 ruststand (nu 2 x 15' wedstrijd).Nelo wilde echter niet opgeven, in de rust werd nogmaals gezegd te blijven vechten, Sporting nam de beste start en kwam snel dichterbij. In de 5' stond het 13-11, maar Uilenspiegel met zijn opbouwer nam opnieuw een kloofje en bij een 21-16 in de 10' werd het zwaar, misschien onmogelijk? Het tempo lag soms heel hoog, het ging dikwijls snel op en neer met de nodige doelpunten aan beide zijden.Nelo drong nog aan maar Uilenspiegel controleerde de wedstrijd en won dankzij de fysiek sterkere mogelijkheden met 25-20. Proficiat aan Uilenspiegel en succes in de finale. Geen vierde opeenvolgende finale voor Nelo, na een nochtans sterk seizoen, jammer dat er net enkele gekwetsten in de laatste 2 weken vielen, ook dat is sport.

Sint Truiden zou in de andere kruisfinale, na een evenwichtige eerste helft, toch het onderspit delven tegen Lokeren. De Vlaamse pupillen finale wordt dus Uilenspiegel - Lokeren. Met 2 finales bij de jongens, mag Nelo toch tevreden zijn. Volgend jaar weer nieuwe kansen !

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio