© HBVL

Limburger bij laatste drie Beste Leerkracht Nederlands 2015

Elk jaar organiseren de radiozenders KRO en NCRV de verkiezing ‘De Beste Leerkracht Nederlands’. Daarmee hopen ze leraren te motiveren en het vak Nederlands te stimuleren. Voor de editie van 2015 mochten voor het eerst Vlamingen meedoen aan de wedstrijd. Bert Zurings uit Heusden-Zolder, leerkracht Nederlands/Engels aan de Onze Lieve Vrouwen College in Vilvoorde, zit bij de laatste drie.

MoLa

“Het is een hele eer dat ik bij de laatste drie ben”, zegt Zurings. “Maar die eer zou voor elke Vlaamse leerkracht weggelegd zijn. Het is mijn oud-docent die mij heeft ingeschreven voor de wedstrijd. Samen met drie andere leerlingen ben ik mij gaan voorstellen in de studio. Een vakjury van drie heeft dan beslist over ons lot. En hier staan we dan mooi, bij de laatste drie (lacht)”.

Het is vooral zijn eigen manier van lesgeven dat Zurings doet opvallen. “Lesgeven is mijn passie. Dat probeer ik de leerlingen te laten voelen. We doen ook aan levensechte projecten. Ik probeer niet zozeer leerstof in de leerlingen te stoppen, meer iets uit hen te halen. Zo kan je het verschil maken. Mijn leerlingen steunen mij alvast. Nu hoop ik dat ook de Limburgers achter mij staan (lacht)”.

Stemmen voor Bert Zurings kan op de website www.onzetaal.nl , tot vrijdag 18 uur. “Daarna kan niet meer gestemd worden. Dan moeten we een laatste keer naar de Nederlandse studio om te debatteren met de overige finalisten. Nederlands Minister van Onderwijs zal daar ook aanwezig zijn. Wie weet komt ook onze Vlaams Minister van Onderwijs, Hilde Crevits (CD&V), mij een hart onder de riem steken”, aldus Zurings.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio