© EPA

Real Madrid kan rekenen op fitte Benzema

Bekerhouder Real Madrid kan woensdag in de terugwedstrijd van de halve finales in de Champions League tegen de Italiaanse landskampioen Juventus opnieuw rekenen op Karim Benzema. De Franse aanvaller stond anderhalve maand aan de kant met een knieblessure. ‘Benzema is honderd procent fit’, verklaarde Real-coach Carlo Ancelotti dinsdag tijdens de persconferentie. ‘Maar ik beslis pas later of hij ook zal starten tegen Juventus.’

De voorbije weken werd Benzema in de Madrileense aanval vervangen door Chicharito. Mogelijk komt de Mexicaan toch aan de aftrap tegen de ‘Oude Dame’. Ook een 4-4-2 met Bale en Cristiano Ronaldo voorin behoort tot de mogelijkheden. ‘Benzema is goed hersteld, maar hij heeft meer dan een maand niet meer gespeeld. Daar stel ik me toch vragen bij. We kunnen hem gebruiken, want hij laat de hele ploeg beter spelen. Chicharito zorgt dan weer voor meer diepgang in ons spel’, aldus Ancelotti.

Goed nieuws dus voor ‘De Koninklijke’, dat in het eigen Santiago Bernabeustadion de 2-1 nederlaag van vorige week in Turijn moet ongedaan zien te maken om voor de vijfde keer in de geschiedenis de finale van het kampioenenbal te bereiken. Dat is zeker geen onmogelijke opdracht voor de Madrilenen, maar het vormpeil liet de voorbije weken wel te wensen over. In de topper van vorig weekend tegen Valencia wisten ze pas na de pauze een 0-2 achterstand om te buigen in een 2-2 gelijkspel. Door het puntenverlies vergrootte de kloof met leider FC Barcelona op twee speeldagen voor het einde van de competitie tot vier punten, waardoor de Catalanen de landstitel eigenlijk niet meer kunnen mislopen.