© Archief

Dieven stelen 17 zeldzame aapjes uit Franse zoo

Afgelopen weekend zijn in een Franse dierentuin twee apenfamilies gestolen. Het gaat om zeven gouden leeuwaapjes en tien zwartstaart-zilverzijde aapjes. Dat maakte de directeur van de zoo bekend.

DoJe

Dieven braken in de nacht van zaterdag op zondag in bij ZooParc de Beauval in Saint-Aignan-sur Cher. Hoe de dieven de zo binnenraakten is niet duidelijk, al vermoedt de zoo wel dat ze die inbraak goed voor bereid hadden. Volgens de directeur van de zoo is het van groot belang dat de zeldzame aapjes snel teruggevonden worden. ‘De diertjes zijn erg moeilijk te voeden, ze kunnen enkel door specialisten worden bijgehouden en dus niet door particulieren. Het gaat dan ook om twee bedreigde diersoorten’ zegt hij.

De zeventien aapjes zijn geen eigendom van ZooParc de Beauval, maar wel van de Braziliaanse regering. De diertjes verblijven momenteel in de Franse zoo in het kader van een internationaal fokprogramma.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.