Verkeersongeval Denderleeuw - Vrachtwagenchauffeur verwezen naar politierechtbank

De 33-jarige vrachtwagenchauffeur die begin januari het dodelijk ongeval in Denderleeuw veroorzaakte en een positieve drugtest aflegde, moet zich voor de politierechtbank verantwoorden. Dat heeft de raadkamer in Dendermonde dinsdag beslist. Er zouden sporen van drugs in de cabine van de vrachtwagen zijn aangetroffen, meldt TV OOST.

Het ongeval gebeurde op 2 januari op de N45 (Expresweg) ter hoogte van het kruispunt met de Hoogstraat. Een vrachtwagen reed in op een rij auto’s. In totaal waren er acht voertuigen betrokken bij het ongeval. Er vielen drie doden en acht mensen raakten gewond.

De 33-jarige vrachtwagenbestuurder uit Luik werd na een positieve speekseltest opgepakt. De man gaf toe dat hij enkele dagen voor het ongeval een joint had gerookt, maar ontkende dat hij onder invloed was op het moment van het ongeval. Hij verklaarde dat hij zijn gps aan het bedienen was voor de aanrijding.

De raadkamer in Dendermonde verwees de man dinsdag naar de politierechtbank in Aalst. Hij blijft in de cel tot aan het proces. TV OOST meldt dat de man gelogen zou hebben over het gebruik van marihuana en dat er sporen van drugs in de vrachtwagencabine werden aangetroffen.

De verdediging van de man geeft geen commentaar op het bericht. “Mijn cliënt zal binnen enkele weken voor de politierechtbank verschijnen en dan zal er gepleit worden”, zegt advocaat Ann Van de Steen.