© Photo News

Napoli-coach gestraft voor ‘shitty Italian soccer’

De Spanjaard Rafael Benitez, de coach van Serie A-club Napoli, is door de Italiaanse voetballiga voor één duel geschorst wegens ongepast taalgebruik. Hij kreeg ook een geldboete van 5.000 euro.

De coach van Rode Duivel Dries Mertens viel volgens de Lega uit zijn rol in het competitieduel van zondag tegen Parma (2-2). Bij het verlaten van het veld zou de Spanjaard het Italiaans voetbal als ‘shitty Italian soccer’ bestempeld hebben. Door zijn schorsing mist hij de partij van maandag tegen Cesena.

Ook de Argentijnse spits Gonzalo Higuain kreeg een sanctie. Hij kreeg het aan de stok met Parma-doelman Mariano Andujar en krijgt daar nu een geldboete van 10.000 euro voor. Napoli heeft alvast aangekondigd in beroep te gaan tegen de straffen.

Napoli staat met nog drie speeldagen te gaan momenteel vierde in de Italiaanse Serie A. Donderdag probeert het zich in Oekraïne te plaatsen voor de finale van de Europa League. Dan moet het in de terugwedstrijd van de halve finales tegen Club Brugge-killer Dnipro Dnipropetrovsk wel een 1-1 gelijkspel uit de heenmatch in Italië zien goed te maken.