© Youtube

Duitse artiest maakt spectaculaire 3D tekeningen

Tekenaar Stefan Pabst (35) schildert 3D-figuren die bijna uit het blad lijken te springen. Hij gebruikt daarvoor speciale technieken met olie en een droge borstel. Hij schildert tekeningen die wel op echte foto’s lijken.

IC

De tekenaar werd geboren in Rusland en woont sinds zijn vijftiende in Duitsland. Hij filmde zijn tekentalent en zette het filmpje op Youtube. “Het is een van mijn meest succesvolle tekeningen”, zegt hij aan The Daily Mail. Het duurt zo’n drie uur om een 3D-glas te tekenen.

Hij begon te tekenen toen hij vijf jaar oud was. Hij raakte geïnspireerd door de erg gedetailleerde tekeningen op een 250 jaar oude bijbel. Als student geeft hij toe dat hij vaak tekende tijdens de lesuren. “Ik tekende zaken die ik buiten door het raam zag zoals vogels, maar ik tekende het liefst mensen. Mijn klasgenoten bewonderden mijn tekeningen en ze vroegen me om van hen ook een portret te maken.”

Youtube

Zijn tekenlessen waren te saai voor hem. Om zijn talent te stimuleren wist hij dat hij aan een hoog tempo werken moest maken. Toen hij na zijn schooltijd naar Duitsland verhuisde, sloot hij zich aan bij een groep jongeren die kunst maakte. Daar werd zijn talent erg geapprecieerd.

Een klant vroeg mij waarom ik schilderde als hobby en niet als job. “Ik kon me niet voorstellen dat ik van mijn kunst zou kunnen leven, maar ik maakte reclame voor mijn tekeningen online en nu doe ik het als een full-time beroep, ik sta iedere dag in mijn studio”, zegt hij. Een Amerikaanse school gebruikt zijn drogeborsteltechniek ook tijdens de lesuren.

Hij publiceert zijn werken op zijn Youtubekanaal.