TREND. De subtiele sandaal van de sterren

Van Diane Kruger tot Charlize Theron... Dames de geregeld over de rode loper paraderen, lijken een nieuwe favoriete schoen te hebben: the Minny van Jimmy Choo. Dit sandaaltje wordt vaak gecombineerd met een galajurk, maar staat ook mooi onder een pantalon.

vwh

Er was een tijd dat sterren massaal met creaties van de Franse Christian Louboutin over de rode loper flaneerden, maar nu is de Minny-sandaal van zijn Chinees-Maleisische collega Jimmy Choo aan een serieuze opmars bezig in showbizzland. Sinds januari werden al verschillende actrices en modellen met deze fijne, vrouwelijke schoen gezien. De reden van hun populariteit? Volgens de Britse krant The Guardian zijn sterren de zogenaamde statement pump beu en willen ze iets subtielers.

De Minny is het antwoord op hun modieuze vraag. Met enkele fijne riempjes en een naaldhak van 11,5 centimeter valt de glamoureuze schoen, die de benen optisch verlengt, nauwelijks op. Voorlopig wordt deze populaire schoen exclusief ontworpen voor sterren op de rode loper. The Guardian voorspelt dan ook dat veel sterren wellicht voor deze sandalen zullen kiezen tijdens het Filmfestival in Cannes. Choo zal het ontwerp in juli wel commercieel lanceren in een iets andere gedaante en met een andere naam: The Daisy.

Wie straks geen 970 euro voor designersandalen wil betalen, kan ook gelijkaardige exemplaren kopen aan een kleinere prijs. Wij maakten alvast een selectie van de mooiste look-a-likes. Nu is het aan jou om er elegant mee te leren wandelen.

Boven:Gouden sandalen - Topshop - 64 euro, koraalrode sandalen - New Look - 44,99 euro, Zwarte sandalen - Buffalo - 89,95 euroOnder:Blauwe sandalen - Dorothy Perkins - 37,95 euro, Exotische sandalen - Steve Madden - 79,95 euro, Nude sandalen - Aldo - 69,95 euro

Niet te missen