© GVB/HBvL

© GVB/HBvL

thumbnail: null
thumbnail: null

Verroeste nagels op speelplein verontrusten ouders

In Linde zorgt een stapel houten paletten met verroeste spijkers voor beroering. Ze liggen aan de lokalen van de jeugdvereniging vlakbij de basisschool en kinderopvang. Kinderen komen er spelen en dat is niet meer veilig, drukt een groep ouders op sociale media haar bezorgdheid uit.

GVB/PTh

‘De paletten liggen hier opgestapeld aan de achterkant van de KSA/VKSJ-lokalen. En ‘s avonds gebeurt het dat spelende jongeren daar schansjes of torens mee bouwen op het aanliggende grasveld’, vertelt Dominiek Vanendert, schooldirecteur en ook CD&V-schepen van Welzijn. ‘We gebruiken dat veld graag als voetbalpleintje voor onze schoolkinderen. Maar op deze manier is dat niet evident. Ofwel moeten we eerst die paletten terug stapelen, of de kinderen ontgoochelen dat er niet gevoetbald kan worden. Het jammere is dat een mooie speelruimte door deze toestand eigenlijk onbruikbaar wordt.’

Naast de paletten maken ouders zich ook zorgen over rondslingerende palen waaruit roestige nagels steken. ‘Kinderen ravotten op dit plein, ze spelen tikkertje of voetballen. Stel je voor dat er eentje struikelt en op zo’n verroeste spijker valt. De jeugd die deze lokalen en omgeving gebruikt, heeft duidelijk zelf nog geen kinderen’, zegt een ouder op sociale media.

Lees dinsdag meer in Het Belang van Limburg.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio