© Het Keukenhof, Wiebe De Jager

Drone filmt 'het mooiste en grootste lentepark ter wereld'

Als je Moederdag vergat te vieren, is dit misschien de ideale manier om het goed te maken. In het gigantische Nederlandse lentepark Keukenhof in Lisse, staan bloemen en inspiratietuinen op een oppervlakte van 32 hectare. Er zijn meer dan zeven miljoen bloembollen en 800 verschillende soorten tulpen in bloei te bekijken. Dit jaar eert het park de schilder Van Gogh.

IC

Het Keukenhof is het showvenster van de Nederlandse sierteelt, waarbij vooral de bolbloemen getoond worden. Tijdens de bloei, die acht weken duurt, zijn er zeven miljoen voorjaarsbloeiende bloembollen te bewonderen. Zo'n 500 bloemenkwekers presenten dan ook hun snijbloemen en potplanten in meer dan 20 bloemenshows.

Dit jaar staat het park in het teken van Van Gogh, de schilder die 125 jaar geleden overleed. Om de Nederlandse kunstschilder te vieren, werd een 250 m² grote bloembollenmozaïek aangelegd. Het beeldt het zelfportret van Vincent Van Gogh uit in duizenden tulpen en muscari's. Ook de bloemenshows in het Oranje Nassau Paviljoen laten prachtige combinaties zien van zijn schilderijen en tienduizenden bloemen. Nieuw in 2015 is een prachtige selfie-tuin, geïnspireerd door de zelfportretten van Van Gogh, maar dan in een modern jasje.

Marketingexpert Wiebe De Jager bracht al dat natuurschoon met een drone in beeld.

Nog tot 17 mei kun je het Keukenhof bezoeken.