© Photonews

Zijn fans 'Sex and The City' er weer aan voor de moeite?

De geruchtenmolen rond een derde Sex and The City-film draait weer volop nadat hoofdrolspeelster Sarah Jessica Parker een foto postte op Instagram met een mysterieuze boodschap erbij. Het is echter al de zoveelste keer dat speculaties de kop opsteken, maar er werd nog nooit officieel bevestigd dat er een derde deel op komst is.

flb

Met één enkele foto op Instagram zorgt Sarah Jessica Parker (Carrie Bradshaw) ervoor dat de geruchten rond een mogelijk derde Sex and The City-film weer op gang getrokken worden. Zo heeft ze het over 'de kat die uit de zak is', maar dat ze nog niet meer kan zeggen omdat ze zwijgplicht heeft. Meteen dacht iedereen dat het wel over de nieuwe film moest gaan.

Geheel toevallig is dat niet, want er doen zich al meer dan twee jaar speculaties voor, vaak aangewakkerd door de actrices zelf. Zo liet Kristin Davis (Charlotte York) in 2013 in Haute Living Magazine al optekenen dat ze een derde film zeker zag zitten. 'Er wordt momenteel nog over gediscussieerd, maar ik zou het heel leuk vinden om nog een film te maken.' Op de geruchten dat vooral Cynthia Nixon (Miranda Hobbes) een vervolg niet zag zitten, zei ze het volgende: 'Als ik Cynthia nog eens zie, zal ik het er zeker met haar over hebben.'

Begin 2014 verklaarde Sarah Jessica Parker in het magazine Harper's Bazaar dat ook zij vond dat er nog een laatste deel van het verhaal verteld moest worden. Daarbij kreeg ze bijval van producer Michael Patrick King. 'Michael en ik zijn het erover eens hoe dat verhaal zou gaan, alleen weten we nog niet of en wanneer we dat stuk ooit zullen vertellen.' Ondertussen stuurden Kristin Davis en Parker via allerlei social media geheimzinnige berichten naar elkaar die bij de fans de hoop nog meer deden aanwakkeren.

Cynthia Nixon reageerde pas in maart 2014 op de geruchten en liet daarbij verstaan dat ze in tegenstelling tot eerdere signalen een film wel zag zitten, zij het op één voorwaarde. 'Als Michael Patrick King nog een verhaal te vertellen heeft en Sarah Jessica Parker doet mee, dan ik ook. Maar het initiatief moet wel van hen komen', zei ze daarover in Marie Claire.

Ondertussen ging Sarah Jessica Parker vrolijk verder met het voeden van de speculaties. Zo postte ze onder andere nog deze foto waarin ze het over haar personage Carrie heeft:

 

It was take your @sjpcollection shoes to work day. #longdayforCarrie #whewwwwthosesteps #runninginheels #taxi!

Een foto die is geplaatst door SJP (@sarahjessicaparker) op

In oktober 2014 is de chaos pas echt compleet als producer Michael Patrick King zich laat ontvallen dat er misschien geen derde film komt, maar dat de kans op een nieuw tv-seizoen ook tot de mogelijkheden behoort. 'Het is een feit dat de serie nog steeds leeft onder de mensen, en niet alleen op het scherm in de fitnesszaal. Velen vragen zich vandaag nog steeds af hoe het de vrouwen nu vergaat.'

Het duurt uiteindelijk nog tot november 2014 voor Kim Cattrall (Samantha Jones) ook reageert. 'Ik beschouw al die geruchten als complimenten en zie ze vooral als wishfull thinking. Toch zou het een leuke reünie zijn. We zijn nu allemaal bezig met andere projecten en het krijgen van kinderen, maar als we samen zijn dan is de chemie tussen ons meteen terug.'

Filmproducent Warner Bros liet alvast in een mededeling weten dat de recente foto die Sarah Jessica Parker postte niets met Sex and The City te maken heeft en meldde in een adem ook dat er momenteel van een derde film geen sprake is. Voorlopig terug naar af dus voor de fans.