© Johan Rutten

© Johan Rutten

© Johan Rutten

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Meisjeskoor Artemis bereidt zich voor op zes concerten in China

Het 20-koppige Meisjeskoor Artemis kraakte onlangs de laatste noten in voorbereiding naar de China-concerttournee van komende zomer. De intensieve ‘taalschaafsessies’ en laatste repetities hebben hun vruchten afgeworpen.

Johan Rutten

Alvorens zij over twee maanden in Shanghai (Volksrepubliek China) worden verwacht, willen de koorzangeressen ook het thuispubliek laten kennismaken met hun bijna volledig gepimpt repertoire, doorspekt met beeldmateriaal, choreografie en een gevarieerde instrumentale begeleiding. Artemis bewijst met zijn verfrissende aanpak nogmaals dat de wereldgeprezen Vlaamse koormuziek zijn jeugdig karakter niet verloren heeft, wel in tegendeel.

Tijdens de concertreis wachten de meisjes een 6-tal concerten voor een publiek van vooral zakenmensen en politieke leiders in de regio’s Shanghai en Jiangsu, die op deze wijze worden ondergedompeld in de Vlaamse en Limburgse cultuur. Wie weet kan het koor enkele bedrijfsleiders charmeren om te investeren in ons landje van de levendige koormuziek? Het breed uitgewerkte programma bevat muziekstukken uit Europa, Afrika, Amerika … en zelfs vijf zeer origineel gebrachte Chinese liederen.

Ook u kunt kennismaken met dit afwisselende programma tijdens het Grote China Concert. Dit vindt plaats op zaterdag 30 mei om 20 uur in het Cultuurcentrum van Neeroeteren. Inlichtingen en tickets per e-mail : tickets@artemis-maaseik.be of telefonisch +32 89 565 282.

Voor zakenvrienden is er een VIP-arrangement, met een volledig verzorgd diner, voorafgaand aan het concert (start: 18 uur). Het aantal plaatsen voor dit arrangement is helaas beperkt.

Neem ook eens een kijkje op de Facebook pagina ‘Meisjeskoor Artemis Maaseik’

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio