Eden Hazard krijgt nog een prijs voor boerenjaar

De Football Writers Association (FWA), de Engelse schrijvende pers, heeft Rode Duivel Eden Hazard dinsdag tot beste speler van de Premier League verkozen. De 24-jarige Hazard kreeg 53 procent van de stemmen en haalde het voor Tottenham-speler Harry Kane en zijn eigen ploegmaat John Terry. Zijn trofee wordt hem op 21 mei plechtig overhandigd op een galadiner in Londen.

Het 24-jarige goudhaantje van Chelsea is aan een uitstekend seizoen bezig bij de Blues en vond in alle competities samen al twintig keer de weg naar de netten. Op 27 april werd hij ook door de Professional Footballers' Association, de Engelse spelersvakbond, al verkozen tot Speler van het Jaar in de Premier League. Een week later kroonden Hazard en Chelsea zich tot Engels landskampioen. Naast Hazard en Terry eindigden overigens ook ploegmaats Cesc Fabregas, Branislav Ivanovic en collega-Rode Duivel Thibaut Courtois in de top tien.

'Geweldige opvolger voor Suarez'Hazard volgt op de erelijst de Uruguayaan Luis Suarez op. 'De lijst met voorbije winnaars is bijzonder mooi en de naam van Hazard is een mooie toevoeging. Hij creëert openingen, maakt doelpunten, werkt hard en zorgt voortdurend voor gevaar', aldus FWA-voorzitter Andy Dunn over Hazard. 'Zijn onmiskenbaar aanvallend talent maakt van hem de eerste Belgische winnaar van de trofee voor Speler van het Jaar. Hij is een geweldige opvolger voor Suarez en we hopen dat hij nog lang in de Premier League te bewonderen is.'