© Photo News

Dennis Van Wijk na korte passage alweer weg bij Cercle Brugge

Dennis Van Wijk zal volgend seizoen niet meer aan het roer staan bij Cercle Brugge. Dat heeft de Vereniging, die enkele weken geleden uit de Jupiler Pro League degradeerde, dinsdagmorgen bevestigd.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

De 52-jarige Van Wijk stond bij de start van dit seizoen aan het roer bij Westerlo, maar werd daar begin 2015 ontslagen omwille van de tegenvallende resultaten. Sinds maart was hij in dienst bij Cercle, waar hij Arnar Vidarsson opvolgde en een contract tot het eind van het seizoen tekende. Van Wijk moest Groen-Zwart in de hoogste afdeling proberen te houden, maar dat lukte niet want Cercle verloor in Play-off III van Lierse en degradeerde rechtstreeks naar de Proximus League.

‘Na de reguliere competitie sloot Cercle een overeenkomst met Dennis Van Wijk. Dit contract bepaalde dat Dennis gedurende een korte periode zou optreden als T1, met name voor POIII en de eventuele eindronde’, aldus Cercle in een persbericht. ‘Deze overeenkomst loopt ten einde op 30 juni en zal niet verlengd worden. Cercle Brugge kijkt met veel respect terug op de inspanningen en de bekwaamheid van Dennis Van Wijk tijdens deze moeilijke periode’, meldt de Vereniging.

‘In de voorbereiding naar het nieuwe seizoen besloot het bestuur echter een volledig nieuwe start te nemen met ook een nieuwe hoofdtrainer. Wij wensen Dennis te bedanken voor zijn inzet en wensen hem succes in zijn verdere loopbaan. Cercle Brugge gaat nu op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer en hoopt deze zoektocht binnen niet al te lange termijn af te ronden.’