© Valérie Lenaerts

© Valérie Lenaerts

thumbnail: null
thumbnail: null

Infinity Camp haalt toppers uit sportmedische wereld naar Hasselt

Vrijdag 15 en zaterdag 16 mei vindt in Hogeschool PXL de eerste editie van Infinity Camp plaats. Tijdens deze twee dagen zijn tal van professionele trainers, atleten, therapeuten en kinesisten aanwezig. Ze geven lezingen en workshops rond functional training en mental coaching. S&D Performance, drie enthousiaste sportievelingen, organiseren samen met vier studenten Communicatiemanagement van hogeschool PXL dit uniek evenement.

Valérie Lenaerts

De sprekers zullen zoveel mogelijk kennis, ervaring, motivatie en tips doorgeven aan de deelnemers. De deelnemers maken hun eigen dagindeling: door middel van een doorschuifsysteem kiest de deelnemer zelf om 75 minuten afwisselend een theoretische lezing of een trainingssessie te volgen. Tussen de verschillende sessies heeft de deelnemer een kwartier de tijd om naar de volgende spreker te gaan. Om 12 uur is er een pauze voorzien en biedt PXL Catering gezonde sportmaaltijden aan.

NetwerkavondOp de eerste avond van het evenement vindt er een barbecue plaats. Daarna presenteert Ruben van Gucht, sportverslaggever VRT, een debat- en netwerkavond. Dit gebeurt volgens twee formules: een debat en een interactieve vraag- en antwoordsessie. Op de daaropvolgende netwerkavond hebben de deelnemers de mogelijkheid om gedachten uit te wisselen met de gastsprekers, sponsors en andere gasten.

GastsprekersDe gastsprekers zijn Todd Durkin (VS), Paul Borgions (B), Bert Driesen (B), Thomas Korompai (D), Stijn Quanten (B), Bas Willemsen & Coen Luiken (NL), Nick Audooren (B), Wesley Koehl (NL), Bert Op’t Eijnde (B), Mark de Wit (NL), Max Icardi (B) en Pieter-Jan Buysmans (B). Todd Durkin is de grootste naam op de affiche, hij behoort dan ook tot de top van de Amerikaanse fitnesswereld. Naast personal trainer en motivator is hij ook nog de oprichter van Fitness Quest 10, het fitnesscentrum dat bij de top 10 in de VS hoort. Hij geeft zijn sessies onder het motto “Instead of just getting another piece of equipment it’s better to get the knowledge, knowhow and getting motivated for an individualized fitness program”. Een andere grote naam is Stijn Quanten, de vaste mental coach van KRC Genk. Hij geeft lezingen over zijn ervaringen. Nog een andere spreker is de Nederlander Wilfred Sip, een sportfysiotherapeut en revalidatietrainer bij PSV Eindhoven. Hij schreef twee inspirerende boeken over kracht- en stabiliteitstraining. Verder verwelkomt Infinity Camp gerenommeerd podoloog Paul Borgions, opkomend talent onder de kinesisten Bert Driesen (bekend van Move To Cure) en professor in de bewegingswetenschappen Bert Op ’t Einde. Zowel op vrijdag als zaterdag geven ze de hele dag doorlopend lezingen of workshops van telkens een uur.

Inschrijven kan tot 14 mei.

Deelnemers kunnen zich nog tot donderdag 14 mei inschrijven op de website www.infinitycamp.be. Daarvoor dienen ze een formulier in te vullen met hun persoonlijke gegevens.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio