iPhone redt leven van tweejarige jongen

Zonder de iPhone van zijn moeder leefde Avery Fitzgerald, een tweejarig jongetje, nu misschien niet meer. Een foto gemaakt met de iPhone redde het leven van de peuter.

skn

Witte pupil

Julie Fitzgerald, een 31-jarige moeder uit het Amerikaanse Rockford zag op de foto die ze met haar iPhone van haar jongste zoon nam, dat een deel van zijn pupil wit was. Ze wist direct dat er iets niet klopte. Julie zocht op het internet naar informatie over de aparte kleur van de pupil van haar zoontje. Ze las een verhaal van een vrouw waarbij de witte pupil wees op kanker. Haar maag keerde om.

‘Ik zag al een paar maanden iets achterin het oog van Avery’, zei Julie aan WREX , een lokale nieuwsdienst. ‘Toen ik de foto nam en zag dat zijn pupil bijna helemaal wit was, wist ik genoeg’, aldus Julie.

Tumoren

Julie nam haar zoontje Avery mee naar een specialist. De dokter bevestigde haar vermoeden van kanker. De diagnose luidde: netvlieskanker. Avery had een retinoblastoom, een zeldzame vorm van kanker waardoor 75 procent van zijn oog bedekt was met tumoren.

Als ze langer hadden gewacht met een arts te raadplegen, had dit tot fatale uitzaaiingen geleid.

Kunstoog

Dokters verwijderden het oog van Avery. Hij wacht nu op een kunstoog. Volgens de artsen is de kans groot dat Avery zijn hele leven al blind was aan zijn linkeroog. Maar de tumoren zijn pas de laatste zes weken echt beginnen groeien volgens de dokters.

Verder onderzoek moet nu uitwijzen of Avery chemotherapie moet ondergaan. De ouders van Avery houden er de moed in en hopen op een goede afloop.