Deze plus-sizemodellen gaan naakt in magazine

De IJslandse editie van Glamour magazine is nog maar aan zijn tweede editie toe en maakt al furore op sociale media. In een fotoshoot in het nieuwste nummer gaan vijf plus-sizemodellen immers helemaal naakt.

vwh

De bekende lingeriemodellen, Ashley Graham, Marquita Pring, Julie Henderson, Inga Eiriksdottir en Danielle Redman poseren op acht pagina’s in sexy lingerie, maar die laten ze ook achterwege voor een stijlvolle naaktfoto.

Het vijftal is getekend bij het internationale modellenbureau IMG. De dames zijn ook de drijvende krachten achter Alda, een community waarmee ze de huidige modewereld willen aantonen dat vrouwen met vormen even mooi zijn als magere modellen. Deze boodschap brengen ze nu over in lingerie, maar in februari poseerden ze ook in fitnessoutfit voor Burst Magazine.Commotie over plus-sizeDe term 'plus-size' vindt niet iedereen een goede, gemeenschappelijke noemer voor modellen die niet extreem slank zijn. Het Australische model met een maatje meer Stefania Ferrario maakte dat standpunt sinds eind maart duidelijk met de hashtag #droptheplus. Hiermee wil ze aantonen dat de zogenaamde plus-sizemodellen in de eerste plaats gewoon modellen zijn en ook zo mogen omschreven worden. Niets meer, niets minder.

 

????????????????#behindthescenes #beautybeyondsize #ALDAWomen @glamouriceland ??

A video posted by ?A L D A? (@aldawomen) on

 

??Just a little sneak tease ??. More to come May 8th! #behindthescenes #beautybeyondsize #ALDAWomen

A photo posted by ?A L D A? (@aldawomen) on

 

?? View from behind ??. More to come May 8th! #beautybeyondsize #behindthescenes #ALDAWomen

A photo posted by ?A L D A? (@aldawomen) on

Niet te missen