© Kos

Tre Fontane eerste officiële Italiaanse trappist

Het Italiaanse bier Tre Fontane is nu officieel een trappistenbier. Wereldwijd zijn er nu elf trappisten beschikbaar. Dat meldt de Internationale Vereniging Trappist (IVT).

DoJe

De trappist is vernoemd naar de gelijknamige abdij in Rome en is het eerste Italiaanse bier dat aan de lijst met trappisten wordt toegevoegd. Naast bier worden er in de abdij van Tre Fontane ook olijfolie, honing, chocolade en likeur geproduceerd. De monniken dienden begin dit jaar een aanvraag in bij het IVT voor de toekenning van het trappistenlabel aan Tre Fontane. Na een officiële degustatie en een bezoek aan de abdij werd het bier onlangs erkend als ‘Authentic Trappist Product’.

Tre Fontane heeft een alcoholpercentage van 8,5 procent en het is een bier met een hoge gisting. De mild-zoete afdronk heeft het bier te danken aan het eucalyptuskruid dat volgens het IVT de smaak zuivert en verfrist. Jaarlijks wordt er zo’n 2.000 hectoliter van Tre Fontane gebrouwen. Het bier is verkrijgbaar in de winkel van de abdij en in enkele horecazaken in Rome.