© DD

Jason Adesanya: 'Hoe kan ik hier blij mee zijn?'

Een lach en een traan. Dat was kort samengevat de hernieuwde kennismaking van Jason Adesanya met het Lisp. De rijzige aanvaller speelde in een recent verleden vier jaar voor Lierse, maar de helft van het publiek floot de spits hartstochtelijk uit. “Dat gaat hier zo als je, zelfs als huurling van een andere club, aangesloten bent bij KV Mechelen”, glimlachte hij. “Kakkers moeten ze hier niet, vandaar.”

PiDi

Maar Adesanya had na afloop ook zijn redenen om blij te zijn. Na het thuisverlies tegen OHL verloor hij in Lier net als kapitein Scheelen zijn basisplaats. Gisteren had hij aan een uur zwaar labeur voldoende om twee keer te scoren en zo de einduitslag nog een draaglijk aanzien te geven voor United. Ook de fanatieke thuisaanhang kreeg hiermee lik op stuk.

“Ergens is dat wel leuk voor mij, maar echt vrolijk word ik er niet van”, klonk het. “De 4-2 staat er en ik vrees ervoor dat we vandaag ook de eindronde verloren hebben. Met de 1-0 was veel pech gemoeid, maar nadien kregen we er flink van langs. Bij een 2-0 stand keken we elkaar aan op de bank met een blik van ‘wat is dat nu?’. We hadden vooraf nog zo gezegd dat we moesten uitgaan van een sterke organisatie, maar daar kwam niets van in huis. Nog een doelpunt later mocht ik het veld in. Het leek op dat moment een vergiftigd geschenk, maar ik heb de knop meteen omgedraaid. “Mijn wedstrijd begint nu”, hield ik me voor. Dat lukte al bij al vrij aardig. Die twee goals zijn een troostprijs, maar ik ga toch met een slecht gevoel naar huis.”

Verplicht nummer

Nog vier verplichte nummertjes te gaan in de eindronde. Biedt de heropflakkering in de tweede helft tegen een zegezeker en al freewheelend Lierse nog enige hoop op de toekomst?

“Vergeef me het woord, maar we gaan deze eindronde niet afwerken als ‘jammekloten’, bliksemden zijn ogen weer vuur. “Lommel United heeft een heel mooi seizoen gespeeld en dat mag echt niet op deze manier eindigen. We willen onze fans nog iets tonen. Dat zijn we aan hen en aan onszelf absoluut verplicht.”