© Isosport

Onrust in de Cristal Arena: krijgen naast spelerskern ook technische en medische staf facelift?

Schijn kan bedriegen. Ook in de Cristal Arena, waar maandagochtend tijdens de eerste ‘naseizoenstraining’ gegrapt en gegrold werd. Toch staat iedereen er onder hoogspanning. De meeste spelers krijgen vandaag/dinsdag meer duidelijkheid over hun toekomst bij de club maar ook bij de technische en medische staf is er veel animositeit. Door besparingen en de nakende komst van Peter Maes, vrezen enkele vaste waarden voor hun positie.

Marnik Geukens

Niemand die er intussen nog aan twijfelt dat Peter Maes de nieuwe trainer wordt van KRC Genk. De onderhandelingen zitten in de slotfase. Naast de financiële afhandeling van zijn vertrek in Lokeren en zijn eigen loonvoorwaarden, maakt ook de samenstelling van de technische staf deel uit van de laatste struikelstenen.

Maes wil een nieuwe wind laten waaien door de Cristal Arena en daar horen mogelijk ook nieuwe assistenten bij. Het wordt een keuze tussen nieuwe bezems en gerespecteerde clubmensen met ‘blauw bloed’. De geruchtenstroom – naast enkele assistent-coaches wordt vooral keeperstrainer Erwin Lemmens (Lokeren/Rode Duivels) al een poos aan Genk gelinkt - zorgt logischerwijze voor onrust bij het duo Hans Visser en Guy Martens, respectievelijk al zeven en twintig(!) jaar in Genkse loondienst. Clubmonument Pierre Denier zou in elk geval aan boord blijven, mogelijk in een andere functie.

Maar ook bij de medische staf staan de zenuwen gespannen. Er is opnieuw een besparingsronde op komst en die zou in eerste instantie voor ingrijpende verschuivingen binnen de medische staf kunnen leiden.

Ook de meeste spelers krijgen vandaag duidelijkheid over hun toekomst. Hoe het onder andere zit met de situaties van Ilombe Mboyo en Kara Mbodji leest u dinsdag in Het Belang van Limburg.