PXL sluit de deuren: deze initiatieven werden al verklapt

Van wandelend lesgeven op de mijnterril in Genk tot discotheek Versuz als tijdelijke aula: PXL-docenten en -studenten zijn druk in de weer om een alternatief te vinden voor hun lessen van 19 en 20 mei, als de deuren van de hogeschool hermetisch dicht gaan voor het sociaal experiment ‘PXL Breekt Uit’. “Na een korte schok van heel veel weerstand, is er nu een hele grote dynamiek ontstaan”, zegt directeur Ben Lambrechts. “Iedereen probeert zo origineel mogelijk uit de hoek te komen.”

Paniek bij de studenten én docenten van PXL, toen directeur Ben Lambrechts eind april bekendmaakte dat de hogeschool op 19 en 20 mei zijn deuren sluit. Ondertussen worden er allerlei alternatieven bedacht.

PXL wil zelf nog geen lijst van initiatieven bekendmaken, omdat ze de creativiteit willen laten zegevieren en geen ideeën willen beïnvloeden. Maar studenten en docenten lichten op Facebook zelf een tipje van de sluier op over de initiatieven die al zouden vaststaan.

De Facebook-pagina ‘Creatief: wij blijven gewoon slapen op de PXL’ spoort de studenten aan om te overnachten in de PXL-gebouwen, eten en drank mee te brengen en er een feest van te maken.

De studenten van PXL Log-IC (Logistics Intelligence Center) varen uit op het Albertkanaal met een boot van Rederij Limburgia.

Een lector zal wandelend lesgeven op de mijnterril in Genk, terwijl een collega les zal geven vanuit zijn eigen bed. Een docent Engels nodigt de studenten dan weer thuis uit, om te genieten van een English breakfast.

Gastcolleges, lessen en studentenpresentaties van de studenten van het keuzetraject vastgoed gaan door in de verschillende zalen van discotheek Versuz in Hasselt.

Burgemeester Hilde Claes (foto) geeft aan de eerstejaarsstudenten communicatiemanagement een gastles over overheidscommunicatie in het stadhuis van Hasselt.