© toro

Nog geen compromis over verdubbeling Grote Baan Helchteren

Buurtbewoners en leden van het Vlaams Gewest hebben maandagavond lang samen gezeten om de geplande werken in Helchteren te bespreken. Zoals bekend zijn er plannen om de Grote Baan ter hoogte van Helchteren over een lengte van tweehonderd meter te verbreden. Dat moet de lange ochtend- en avondfiles helpen oplossen.

toro

Maar buurtbewoners en handelaars trokken vorige week plots aan de alarmbel. Zij lieten weten dat ze pas op het allerlaatste moment op de hoogte gebracht werden van de plannen. Die voorzien nochtans ook het sluiten van een aantal kruispunten. Zo zouden bestuurders die uit Helchteren-centrum komen, niet meer kunnen afslaan naar de Overwegstraat.

Alternatieven

De buurt vreest dat die maatregel voor veel meer verkeer zal zorgen in hun woonwijken. Automobilisten moeten dan immers andere routes zoeken om hun bestemming te bereiken.

Het buurtcomité had een aantal alternatieve suggesties gedaan, die maandagavond laat nog besproken werden. Het Vlaams Gewest had beloofd een aantal van die voorstellen nog onder de loep te nemen. In principe zouden de werken dan nog zoals gepland in juni van start kunnen gaan. De actievoerders en het gewest hopen vandaag met een compromis klaar te zijn.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio