Maasmechelse (71) vrijgelaten voor moordpoging op man

De 71-jarige vrouw uit Maasmechelen die sinds 15 december in de cel zat voor een poging tot moord op haar iets oudere man, heeft gisteren de gevangenis van Hasselt mogen verlaten. De vrouw blijft de feiten, het toedienen van medicijnen aan haar man, ontkennen.

nv

De echtgenoot van de verdachte werd eind oktober vorig jaar met een aantal medische klachten opgenomen in een ziekenhuis. Voor een verdere behandeling werd hij later overgebracht naar het Sint-Barbaraziekenhuis in Lanaken. Daar ging zijn medische toestand zienderogen achteruit zonder dat daar een uitleg kon aan worden gegeven.

Uit een verdere diagnose zou dan gebleken zijn dat hij te veel medicijnen had geslikt die hem in een slaperige en verwarde toestand hadden gebracht. De onderzoekers gingen er vanuit dat die pillen door zijn vrouw, omwille van familiale redenen, waren toegediend.

Op zondag 15 december werd de Maasmechelse aangehouden en overgebracht naar de vrouwengevangenis waar zij één van de oudste gedetineerden was.

‘Veertien dagen geleden oordeelde de raadkamer in Tongeren dat mijn cliënte met een enkelband naar huis mocht, maar het parket tekende beroep aan’, zegt haar raadsman, Kristof Driesen. ‘De kamer van inbeschuldigingstelling in Antwerpen besloot dan toch om mijn cliënte vrij te laten onder voorwaarden.’

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio