© Pavel Englicky

© Pavel Englicky

© Pavel Englicky

© Pavel Englicky

29 schakers op vijfde Neerpelt Open Rapid

Al voor de vijfde keer organiseerde NSK haar Open Rapid schaaktoernooi. Rapid betekent snel, de spelers hebben maar 15 minuten per speler om hun partij af te maken, Open betekent dat iedereen mag deelnemen. Wel, met een toernooi op Moederdag is weliswaar moeilijk om de deelnemers aan te trekken, toch zakten 29 - jong en oud - schakers naar Neerpelt.

Pavel Englicky

Vanaf begin was duidelijk dat de winnaar zal vanuit de drie sterkste spelers komen: FM Josef Simenon (winnaar vorig jaar), FM Roel Hamblok (winnaar twee jaar geleden) en Nicola Grecuccio (de derde hoogste ELO). Hier was wel geen rekening met de jeugd gehouden want Alicia Akunova heeft meteen voor een verrassing gezorgd om Nicola in de eerste ronde verslaan. Hij was daardoor het hele toernooi op achtervolging aangewezen. Na het spannendste slot van het toernooi kon hij toch nog op valgreep de tweede plaats bemachtigen. De subtop mengde zich naar hartenlust in de strijd voor de top en wij durven te zeggen dat het hun prima gelukt is. Gino De Mon (Eidsden) heeft het toernooi zonder nederlaag afgewerkt en behaalde daardoor de derde plaats en ontving de prijs voor de beste jeugdspeler. Zonder nederlaag te spelen lukte alleen nog de winnaar van dit mooie toernooi: Roel Hamblok (Pelter Pion).

De burgermeester van Neerpelt Raf Drieskens was ook van de partij, niet om te spelen maar namens de gemeente het toernooi starten en de spelers en toeschouwers toe te spreken. Van zijn woorden onthielden wij de volgende: “Neerpelt staat achter elk activiteit dat mensen bijeen brengt en dat doet de sport heel goed. Schaken in Neerpelt is erkend als sport en door de gemeente is ondersteund. Schaken brengt mensen samen niet alleen op sportieve manier maar ook sociaal en cultureel.” De burgermeester startte dan het toernooi door de eerste zet aan het eerste bord uit te voeren.

Foto’s van het toernooi vindt u op: https://plus.google.com/photos/103053543349014743617/albums/6147620773630824529

Volledige uitslag:

Podium:

1. Roel Hamblok2. Nicola Grecuccio3. Gino De Mon4. Josef Simenon5. Geert Meekers

Jeugd:

1. Gino De Mon2. Lev Akulov3. Bram Veestraeten

Vrouwen:

1. Alicia Akulova2. Juliette Sleurs3. Lisanne Vanveenendaal


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio