© BELGA

AB verwelkomt vorstenpaar met luid enthousiasme

Koning Filip en koningin Mathilde werden maandagavond bij hun intrede in de Ancienne Belgique (AB) in Brussel luid toegejuicht door de aanwezige fans. In het eerste optreden dat het koningskoppel in de zaal komt bijwonen, stonden een Waalse en een Vlaamse band op het podium: Girls in Hawaii en Intergalactic Lovers.

Bij hun aankomst in de Anspachlaan werden Filip en Mathilde opgewacht door Vlaams minister van Cultuur en Brussel Sven Gatz, algemeen directeur van de AB Dirk De Clippeleir en Brussels burgemeester Yvan Mayeur. In de inkomsthal vormde het personeel van de AB een erehaag. De koning en de koningin spraken even met het personeel en werden dan naar het balkon van de concertzaal begeleid, waar ze een luid applaus kregen van de fans op de parterre.

Ook tijdens het volkslied, dat een eigen interpretatie kreeg van gitarist Mauro Pawlowski, bleef de menigte naar de zittribune gekeerd. Pas nadien doofden de spots op het koningspaar en verschenen de leden van Girls in Hawaii op het podium. De koning en de koningin waren op het balkon omgeven door ambassadeurs en diplomatiek personeel van meer dan 100 verschillende landen. De uitnodiging van de hoogwaardigheidsbekleders kwam van de AB zelf, die met het Belgische dubbelconcert een punt zette achter de feestelijkheden ter gelegenheid van haar 35ste verjaardag.

Tijdens de pauze van het concert trokken Filip en Mathilde even backstage om er een gesprek te houden met de bandleden van beide groepen.