© Sven Dillen

SLim-actie weekend trok afgelopen weekend 18 rijbewijzen in

Tijdens het weekend van vrijdagavond 8 tot maandagmorgen 11 mei hield de politie zoals gewoonlijk SLim-acties om het gebruik van drank en drugs achter het stuur te bestraffen. Het was een druk weekend: achttien rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken, vier procent van de bestuurders had een glaasje te veel op en negen procent reed te snel.

IC

De Wegpolitie Limburg controleerde bestuurders op alcohol- en drugsgebruik. Vier procent van de 1.052 bestuurders testte positief. Zes van de elf gecontroleerde bestuurders hadden drugs op zak en achttien rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken. Zo'n 2.191 voertuigen werden ook op snelheid gecontroleerd. Negen procent of 204 bestuurders reden te snel.

De lokale politie stelde ook nog 32 andere verkeersovertredingen vast. Vier bestuurders droegen geen gordel. Drie voertuigen waren niet gedekt door een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid. Twee bestuurders hadden geen of geen geldig inschrijvingsbewijs. Elf motorvoertuigen voldeden niet aan de technische eisen. En een bestuurder pleegde een inbreuk op de wetgeving rijbewijs. Er werden ook nog elf andere verkeersinbreuken vastgesteld.

Er werden 71 verkeersongevallen gemeld, waarvan 15 met een lichamelijk letsel en 56 met enkel stoffelijke schade. Bij de letselongevallen vielen er 13 lichtgewonden. Er waren ook 23 gevallen van vluchtmisdrijf.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio