© Shutterstock

Sabine Hagedoren: 'Geen zomers weer meer...'

Het zomerweer van gisteren hield welgeteld een dag stand. De rest van de week wordt het minder warm, vanaf vrijdag zelfs redelijk fris. Een zwakke storing brengt vandaag vooral veel wolken, de hoeveelheid neerslag blijft beperkt. Een nieuw hogedrukgebied houdt ons woensdag droog, maar in de tweede helft van de week daalt de luchtdruk alweer, draait de wind naar het koele noordwesten en passeren geregeld regenwolken of buien.

SABINE HAGEDOREN

Vandaag staan we op met overwegend grijs weer en plaatselijk valt een bui. Later op de dag breekt de zon wat meer door en blijft het vrijwel droog. Het kwik klimt heel wat minder hoog dan gis­teren. Misschien halen we nog net 20 graden in de Kempen, maar elders schommelen de maxima veeleer rond 18 graden.

Vannacht klaart het verder op, het wordt vrijwel helder en de wind luwt. Hier en daar kan mist ontstaan terwijl het afkoelt naar 8 graden, in de Ardennen gaat het richting 4 graden.

Woensdag wordt het meer dan behoorlijk. We kunnen wandelen en fietsen in de zon bij maxima rond 19 graden. Geniet ervan, want donderdag krijgen we soms felle regenbuien over ons heen, mogelijk met een donderslag erbij. De temperaturen gaan dan niet verder dan 17 of 18 graden.

Vrijdag begint nog grijs met lichte regen of motregen. Na de middag klaart het op, maar een koud briesje uit noordelijke richting zet een domper op het kwik. We halen met moeite een povere 15 graden. Voorlopig geen zomers weer meer in het vooruitzicht.

INFO

Sabine Hagedoren en Frank Deboosere verzorgen afwisselend elke dag voor u het weerbericht.